Vannacht stond het eerste debat tussen president Trump en zijn rivaal Biden op het programma. In de VS werd er reikhalzend uitgekeken naar dit debat. Trump ging er duidelijk met gestrekt been in. Dat was overigens ook de verwachting, want Trump staat er in de peilingen niet al te best voor. Moeten beleggers zich eigenlijk zorgen maken over dit eerste verkiezingsdebat?

In november zal bekend worden of Trump nog vier jaar kan aanblijven als president van de Verenigde Staten. Aan het begin was er haast niemand te vinden die twijfelde aan de overwinningskans van Trump. Het coronavirus heeft echter roet in het eten gegooid. Het dodelijke virus is duidelijk in het voordeel van Biden.

Amerikaanse verkiezingen zorgen voor volatiliteit op de financiële markten

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, heeft onderzocht wat het eerste verkiezingsdebat betekent voor de aandelenmarkten. De onderzoeksresultaten zijn op de bovenstaande tabel in beeld gebracht. Detrick laat weten dat de S&P 500 index gemiddeld gezien 10 handelsdagen later 1,8% lager noteert. De beursresultaten over een periode van een maand gerekend zien er ook niet bepaald hoopgevend uit. Slechts in 50% van de gevallen noteerde Wall Street een maand later hoger. De gemiddelde daling bedraagt 2%.

De kans is groot dat de financiële markten tot de verkiezingsuitslag in november geconfronteerd worden met volatiliteit. En het is nog maar de vraag of het daarna veel beter wordt.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>