Miljardair Richard Branson heeft een missie: bedrijfsleiders overtuigen dat de klassieke 5-daagse werkweek niet de toekomst is. Volgens Branson laat de huidige technologische innovatie toe om minder te werken maar even efficiënt te zijn. Hierdoor kunnen werknemers minder werken voor hetzelfde geld. En meer tijd overhouden om te doen wat ze graag doen.

Hard werken is belangrijk, maar plezier hebben is minstens even belangrijk, aldus Branson. Een van de meest onderschatte ingrediënten van succes is plezier, zegt de miljardair in zijn boek “The Virgin Way: If It’s Not Fun, It’s Not Worth Doing,”.

Branson erkent het belang van ontspanning en het opladen van de batterijen. Je moet tijd kunnen maken voor vrienden, familie, hobby’s, gezondheid, … Door de juiste balans worden mensen veel productiever. Zo biedt de topman van Virgin zijn medewerkers ongelimiteerd verlof aan en opties om van thuis uit te werken.

“Het is niet effectief of productief om iemand te dwingen te werken op de traditionele manier.”

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Flexibel werken is slim werken

In plaats van angst te hebben van nieuwe technologie en/of robots die onze jobs zouden afpakken, moeten we ze omarmen. Innovatie maakt het mogelijk om meer werk gedaan te krijgen in minder tijd.

“Many people out there would love three-day or even four-day weekends. Everyone would welcome more time to spend with their loved ones, more time to get fit and healthy, more time to explore the world.”

Branson zelf ontdekte de geneugten van flexibel werken na de geboorte van zijn eerste kind in 2005. Nu wil hij zijn visie verkondigen aan bedrijfsleiders. Wanneer hij niet bezig is met het managen van zijn 60 bedrijven, voert hij campagne dat een kortere, flexibele werkweek beter is voor de werknemers én de werkgevers.

“Flexible working is smart working. Screw business as usual. If you trust your people to make their own decisions, they will reward you.” – Aldus de miljardair wiens vermogen wordt geschat op meer dan $5 miljard.

Bron: CNBC

Foto Credit: Flickr/Hardo Müller

Reacties