Er lijkt maar geen einde te komen aan de immense rijkdom die Amazon CEO Jeff Bezos vergaart. Nadat hij eerder Bill Gates onttroonde als rijkste man ter wereld, blijft Bezos zijn fortuin groeien en de ‘concurrentie’ op een verre afstand houden. Vorige week werd Bezos opnieuw $3,3 miljard rijker. Hij nadert nu de grens van $150 miljard aan rijkdom.

Het aandeel Amazon steeg vorige week opnieuw naar een nieuw record na enkele positieve berichten. Ook gisteren – maandag – kon Amazon nog stijgen. De nieuwe koerssprong maakte Jeff Bezos $3,3 miljard rijker waardoor zijn fortuin nu rijkt tot $139 miljard. De CEO van Amazon was nooit rijker als vandaag volgens de Forbes Real-Time Billionaire List.

Jeff Bezos bezit 16% van de aandelen van Amazon, dat nu het 2e grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld is op basis van marktkapitalisatie, na Apple. Het aandeel steeg dit jaar al meer dan 40%.

Vorige week steeg het aandeel op enkele positieve berichten. Zo zal Amazon Prime voetbalwedstrijden van de Premier League streamen in het Verenigde Koninkrijk. En Whole Foods gaat extra kortingen geven aan Amazon Prime leden.

9.000% rendement op Amazon

Het belang van 16% in Amazon maakt 95% van Bezos fortuin uit. Hoe hoger het aandeel klimt, hoe rijker hij wordt. Aangezien het aandeel op een all-time high staat, staat het fortuin van Bezos ook op een all-time high.

Bezos onttroonde Bill Gates in oktober vorig jaar als rijkste man ter wereld. Het is een onwaarschijnlijke rit geweest. Toen Bezos Amazon lanceerde als een online boekenwinkel in 1994 was Bill Gates al de rijkste man ter wereld. In 1997 kwam het bedrijf naar de beurs aan een koers van $18. Nu prijkt de beurskoers voor 1 aandeel Amazon boven $1.600 of een rendement van meer dan 9.000%.

Jeff Bezos was na Bill Gates nog maar de 2e man ter wereld die een fortuin vergaarde van meer dan $100 miljard. Hij zal mogelijk als 1e de grens van $150 miljard overstijgen.

Bron: Bloomberg

Foto Credit: iStock