XRP – de digitale munt van het fintechbedrijf Ripple – is vooral bekend omwille van zijn eigenschap dat geen eigenschap van een digitale munt hoort te zijn. Het is namelijk wel gecentraliseerd maar is daarom niet minder efficiënt dan gedecentraliseerde munten. Ripple is vooral geliefd bij financiële instellingen. De Londense Euro Exim Bank gaat het Ripple-netwerk, en de munt XRP zelf, toepassingen in hun bedrijfsprocessen.

Het is ondertussen meer dan bekend, transacties met cryptomunten zijn vliegensvlug, kostenefficiënt en niet te kraken. Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat financiële instellingen nieuwsgierig zijn om zulke toepassingen te gebruiken voor hun eigen doeleinden, exact wat Euro Exim Bank gaat doen.

De Londense bank gaat gebruik maken van XRP om internationale betalingen te doen. Tegenwoordig kosten zulke transacties veel tijd en geld maar dankzij XRP worden zulke betalingen in een mum van tijd afgehandeld en tegen een fractie van de kost. De bank gaat deze optie aanbieden aan bedrijven die jaarlijks voor veel geld importeren en exporteren.

We hebben in een recordtijd zowel xCurrent als xRapid getest en geïmplementeerd, en we kijken uit naar de voordelen die Ripple onze klanten zal bieden.

Directeur Kaushik Punjani is enthousiast over de samenwerking met Ripple en ziet het als een logische stap in de evolutie van bankieren. De technologie stelt banken in staat om hun diensten te optimaliseren, hij vindt het daarom vreemd waarom niet meer banken er gebruik van maken.

Klanten

Euro Exim Bank is heus niet het enige bedrijf die samenwerkt met Ripple. Op dit moment heeft Ripple meer dan 200 klanten.

De werking van XRP is simpel, bij een internationale transactie worden dollars, euro’s, … omgezet naar XRP, deze worden verzonden naar de ontvanger en worden uiteindelijk opnieuw omgezet naar de gewenste valuta.

Dit hele proces gebeurt in minder dan een minuut, het grote voordeel van XRP want traditionele internationale betalingen kunnen soms dagenlang in beslag nemen. Een ander bijkomend voordeel is dat zulke transacties slechts een paar cent kosten in tegenstelling tot tientallen euro’s of dollars.

Bronnen: Crypto Insiders

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven