Napster, een online muziekdienst die nu al ruim 14 jaar niet meer actief is maar in der tijd wel een grote invloed heeft gehad voor het delen van muziek. CEO van Ripple Brad Garlinghouse vergelijkt de populaire Bitcoin met Napster. ‘The first of its kind’, goed voor een eerste aanzet om een nieuwe technologie in de luiden maar gedoemd om te mislukken op termijn.

Dat zei Garlinghouse tijdens een discussie op het ‘Recode Code Conference’ in Californië. Hij was één van de gastsprekers op de bijeenkomst waar belangrijke en prominente figuren bij elkaar komen om te praten over verschillende technologische ontwikkelingen die de toekomst vormen.

De CEO van Ripple zei tijdens een discussie dat de Bitcoin hoe langer hoe minder invloed zal hebben op de cryptomarkt waardoor de schommelingen in prijzen steeds rationeler en minder volatiel zullen worden. Garlinghouse vergeleek Bitcoin ook met de oude muziekdienst Napster.

Niet praktisch

Net zoals de muziekdienst Napster ‘revolutionair’ was in zijn tijd voor het delen van muziek online, zo is de Bitcoin op vlak van financiële transacties op een gedecentraliseerde manier. Maar aan het verhaal van Napster kwam een einde omdat er betere muziekdiensten op de markt kwamen.

Napster showed us what’s possible, but in the end, it was Spotify and iTunes that won the day because they engaged with regulators.

Garlinghouse bekritiseerde verder het nut van Bitcoin als betaalmiddel. Hij wees erop dat Bitcoin fiatgeld onmogelijk gaat kunnen vervangen vanwege de trage transactietijden en hoge kosten.

People talk about using bitcoin to buy coffee, The average bitcoin transaction can take as much as 20 minutes. And the transaction cost is going to double the price of your coffee.

Met andere woorden, Garlinghouse vermoedt dat het tijdperk van Bitcoin bijna voorbij is en plaats zal maken voor digitale munten die wel nuttig zijn voor het gebruik in het huidige financiële systeem.

Bronnen: Coin Telegraph, Fortune

Foto: Bixentro – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven