Ripple is het bedrijf dat cryptomunt XRP creëerde. XRP is na Bitcoin en Ethereum ’s werelds 3e grootste cryptomunt. Maar tot op heden was de populariteit van het bedrijf Ripple vooral te danken aan een product dat de cryptomunt XRP niet gebruikte. Daar komt volgens een van de topmannen bij Ripple binnenkort verandering in.

Sagar Sarbhai, hoofd regulatory relations voor Ripple in Azië-Pacific en het Midden-Oosten, zei dat Ripple veel vooruitgang boekt om een commercieel product te lanceren van xRapid. xRapid is de technologie van Ripple die de XRP token wel gebruikt.

De aankondiging om xRapid te commercialiseren komt er kort nadat concurrent Stellar Lumens samen met IBM een product lanceerde waarbij de cryptomunt XLM gebruikt wordt om snel, goedkoop en eenvoudig internationale overschrijvingen tussen verschillende banken uit te voeren.

xRapid gebruikt XRP als een soort van brug tussen fiatgeld. Wie bijvoorbeeld euro’s wil versturen naar India kan daarvoor xRapid gebruiken. De euro’s worden omgezet naar XRP. XRP wordt snel verstuurd naar India waar men de XRP omzet naar Indiase Roepie.

Lees hier het verschil tussen xRapid en xCurrent.

Ripple verandert de financiële sector van binnenuit

Ripple kondigde het afgelopen jaar al enkele belangrijke partnerschappen aan met grote financiële instellingen als Banco Santander, American Express, MoneyGram en Western Union. Maar die overeenkomsten hadden betrekking op het gebruik van xCurrent  dat geen gebruik maakt van de cryptomunt XRP.

Het nut van de cryptomunt XRP werd al talloze keren in vraag gesteld door analisten. Ripple CEO Brad Garlinhouse bevestigde eerder dit jaar echter dat tegen eind 2019 verschillende grote financiële instellingen XRP zullen gebruiken. De lancering van het nieuwe commerciële product zal hier startschot van betekenen.

Garlinghouse ziet ook steeds meer toenadering vanuit overheden om cryptomunten te reguleren en toe te staan.

A couple of years ago the narrative was: blockchain good, crypto bad. What we’re now seeing is more and more regulators, policymakers taking the whole space in one conjunction,” he said. So, I think that narrative thankfully is now changing because policymakers, regulators are seeing that there is a strong benefit that digital assets, cryptocurrencies bring in.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)