Ron Paul, voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de Republikeinen, heeft een opvallende uitspraak gedaan over Wall Street. Paul liet tegenover CNBC weten dat de kans op een aandelencrash van 50% goed mogelijk is.

Dat de aandelenmarkten tijdens de afgelopen jaren hard zijn gestegen, is voor niemand een verrassing. Volgens Ron Paul is deze stijging echter harder gegaan dan waar de meeste analisten vooraf op rekenden. Volgens hem is dit hoofdzakelijk te danken aan het zogenoemde ‘QE-programma’ waarbij de Amerikaanse centrale bank de markt bevloeid heeft met ontelbare hoeveelheden dollars.

Ron Paul maakt zich zorgen om het Amerikaanse overheidsbeleid

Paul maakt zich op dit moment met name zorgen over het overheidsbeleid. Volgens de Republikein legt het Amerikaanse begrotingstekort meer kwetsbaarheden voor de handelingsbekwaamheid van de Verenigde Staten bloot dan waar de markt op dit moment rekening mee houdt. “Ondanks dat de economie vrij veilig lijkt in de statistieken, denk ik dat het een rotzooi is, het is echt een puinhoop”, aldus Paul.

Paul heeft nog wel een tip om deze crash te overleven. Zo is hij van mening dat dit het ideale moment is om goud aan de portefeuille toe te voegen. Zeker nu de goudprijs rond het dieptepunt van het jaar beweegt.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)