Ron Paul is een gerespecteerde, gepensioneerde Amerikaanse politicus die geen blad voor de mond neemt. Hij voorspelt al enkele jaren een epische crash. Hoewel er geen tijdsframe op te plakken valt, gelooft hij meer dan ooit dat het moment steeds dichterbij komt. En dan kan een aandelencrash volgen van minstens 50%. De huidige toestand is nu eenmaal onhoudbaar.

Volgens Paul heeft de geschiedenis keer op keer bewezen dat de huidige situatie niet houdbaar is op langere termijn. De centrale bank heeft de rentevoeten te lang gemanipuleerd. Schulden staan op het hoogste niveau ooit. En we leven boven onze stand als nooit tevoren. Er zal een recessie komen. Afhankelijk van de acties van de beleidsmakers zal dat resulteren in een aandelencrash van (minstens) 50%.

Ooit keert alles terug naar zijn fundamenten. De aandelenmarkt moet 50% dalen om terug te keren naar zijn historisch gemiddelde. In het slechtste geval, wanneer de markten overdrijven naar de andere kant, kan de aandelencrash nog veel erger worden, gaat Ron Paul verder.

We kunnen simpelweg niet verder op deze manier. De overheidsschulden liggen in de Verenigde Staten boven $20.000 miljard. Bedrijven en consumenten hadden nog nooit zo veel schulden. We leven boven onze stand als nooit tevoren. Dit is de grootste bubbel uit de geschiedenis. Dit loopt ooit fout af. Als dit allemaal kon, zouden we nooit nog moeten werken en kunnen we gewoon geld printen. Maar zo werkt het niet.” aldus Ron Paul.

Het begin van het einde is begonnen

Paul ziet momenteel al de eerste kleine signalen van het begin van het einde. De huizenverkoop valt terug, de autoverkoop valt terug. Rentevoeten op leningen zitten in de lift. En het inflatieniveau begint op te lopen. Aangezien de centrale banken in het verleden bubbels niet hebben laten leeglopen, zitten we nu met de grootste bubbel ooit. En die bubbel begint stilaan te barsten.

“We have the biggest bubble in the history of mankind. I know it’s going to happen. It will come, and the bubble is bigger than ever before.”

Ron Paul on stocks: The ‘biggest bubble in the history of mankind’ could pop next year from CNBC.

Bron: Zerohedge

Foto Credit: iStock

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)