Laat je niet misleiden. Deze markt is zwakker dan het lijkt, volgens David Rosenberg, de belangrijkste econoom en strateeg van Gluskin Sheff. Ondanks het feit dat de aandelenmarkten voorlopig nog redelijk goed blijven liggen, biedt dat volgens Rosenberg geen enkele garantie voor een goede afloop.

Rosenberg maakt zich op dit moment grote zorgen over de gezondheid van de huidige markt. Zo wijst hij beleggers er op dat het op dit moment met name de momentumaandelen zijn die goed weten te presteren. Veel subsectoren, zoals huizenbouwers, auto’s, banken, verzekeringen, consumentenproducten, telecom, media, transporten en nutsbedrijven, zijn op dit moment ver van hun hoogtepunten verwijderd. En wat dat betreft is het draagvlak van de huidige rally beperkt.

Rosenberg vreest voor een nieuwe zeepbel

“Wat de markt in de buurt van recordterrein heeft gehouden, zijn slechts zes aandelen: Alphabet, Apple, Amazon, Netflix, Microsoft en Facebook,” zei Rosenberg in een notitie aan klanten. “Haal deze zes flitsende aandelen eruit en de algehele markt heeft van het begin af aan niets gedaan.”

Medio juli hadden Alphabet , Apple , Amazon, Netflix , Microsoft en Facebook bijna 80 procent bijgedragen aan de winst van de S&P 500 index. Rosenberg zei dat een dergelijke concentratie op de aandelenmarkt niet meer is waargenomen sinds de late jaren negentig, net voordat de dotcom-zeepbel barstte. “We weten uit de geschiedenis hoe deze cycli meestal eindigen.”

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)