roubini

Econoom Nouriel Roubini gelooft dat het tijd is voor beleggers om net als aandelen, obligaties en grondstoffen ook kunst te gaan beschouwen als beleggingscategorie. Daarbij heeft Roubini, ook vaak aangeduid als Dr. Doom, wel een waarschuwing gegeven: hij ziet redenen om te geloven dat er zoveel interesse is in wat hij de ‘extreem grote’ markt noemt, dat het volgens hem goed mogelijk is dat er zich een bubbel aan het vormen is in de kunstmarkt.

Roubini ziet oververhitting

In een rapport aan klanten gaf het hoofd van Roubini Global Economics aan dat terwijl er kansen zijn op significante rendementen, de markt nu rijp voor een behoorlijke oververhitting. In het rapport gaf Roubini 12 redenen waarom beleggers kunst als beleggingscategorie zouden moeten zien. Bij de laatste reden waarschuwde de beroemde econoom echter voor een bubbel in deze markt:

‘Is er sprake van een bubbel in de kunstmarkt? En staat die bubbel op het punt van barsten? Dit zijn vragen die nu steeds vaker gesteld worden als het gaat om de kunstmarkt. Zoals ik eerder heb aangegeven, het feit dat de kunstmarkt nu handelt op een niveau dat niet kan worden teruggebracht tot een fundamentele waardering, maakt dat deze vragen moeilijk te beantwoorden zijn. Ondanks de onzekerheid zijn er mensen die denken dat het dit keer anders is. Er is een grote groep die gelooft in de opkomende globalisatie, waarbij zich een hele nieuwe groep van rijke particulieren vormt die veel vraag zullen hebben naar kunst. Het is echter goed om je te beseffen dat we in het verleden ook al eens bubbels hebben zien barsten in de kunstmarkt. Zo hadden we bijvoorbeeld een enorme bubbel die barstte in 1990 en uiteindelijk houd je altijd last van rages. Iedereen wil kunst bezitten van de nieuwste opkomende artiesten. Het is wat dat betreft in kunst net zoals in alle beleggingscategorieën, iedereen wil wat het meest nieuwe en aantrekkelijke hebben.’

Vind in dit gratis rapport een technologietip waarvan de koers enorm kan stijgen