De aandelenmarkten zijn bezig aan de laatste twee handelsdagen van de maand. Wall Street ligt nog op schema om de beste beursmaand juni neer te zetten in jaren tijd. Toch zijn er ook op Wall Street duidelijke verschillen waarneembaar. Met name de ‘kleinere’ aandelen blijven achter op de rest.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de toonaangevende Amerikaanse index, de S&P 500 index, is weggelopen bij de Russell 2000 index. De laatstgenoemde index bestaat hoofdzakelijk uit de zogenoemde ‘Small Cap’ aandelen en die categorie aandelen blijft op dit moment duidelijk achter op de ‘grotere’ aandelen.

Beleggers geven de voorkeur aan betrouwbare aandelen

Uiteraard hoeft het geen probleem te zijn dat de S&P 500 index op dit moment beter presteert dan de Russell 2000 index, maar het zet analisten wel aan het denken. Normaliter weten de kleinere aandelen immers te ‘outperformen’ in tijden van stijgende beurskoersen. Deze keer is dat echter niet het geval. Op dit moment kiezen beleggers met name voor de betrouwbare aandelen. En dat kan volgens analisten een teken zijn dat we in de late fase van de Bull Market bewegen.

Beleggers lijken er in ieder geval verstandig aan te doen om de prestatie van de Russell 2000 index in de gaten te houden. Zeker in vergelijking met de toonaangevende S&P 500 index.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar