Ray Dalio van ’s werelds grootste hedge fund Bridgewaters, heeft altijd al gezegd dat goud deel moet uitmaken van een goed gespreide portefeuille. En de laatste kwartalen voegt hij steeds meer de daad bij het woord. Ray Dalio begon goud-ETFs te kopen in het 2e kwartaal en verhoogde dit massaal in het 3e kwartaal.

In het 2e kwartaal van dit jaar kocht Ray Dalio 577.264 aandelen van de grootste en meest liquide goud-ETF GLD, goed voor $68 miljoen. Hij kocht ook 3,1 miljoen aandelen van de goud-ETF IAU van iShares. In augustus zei Ray Dalio nog dat iedereen 5% à 10% goud zou moeten hebben.

Volgens Ray Dalio is er geen enkele zekerheid hoe enkele politieke en geopolitieke gebeurtenissen kunnen aflopen. Maar indien een of meerdere slecht aflopen, is het aan te raden om goud in bezit te hebben. Dalio raadt iedereen aan om 5% tot 10% goud in portefeuille te houden als een ‘hedge’ tegen bovenstaande risico’s.

<< De ULTIEME Goudgids >>

En dat deed Bridgewaters ook massaal in het 3e kwartaal.

Uit de kwartaalaangifte blijkt dat Bridgewater na het 3e kwartaal 3,894 miljoen aandelen GLD bezit, een stijging van maar liefst 575%. Dit is bijna een half miljard dollar waard. GLD is hiermee in een klap de 4e grootste holding in de portefeuille en de 8e grootste belegger in GLD.

Ook het aantal aandelen IAU steeg met 266% tot 11,3 miljoen aandelen.

Het ziet er dus sterk naar uit dat een van de grootste beleggers van een van de beste hedge funds ooit zich massaal indekt met goud.

Bron: Zerohedge

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!