Het is officieel. Bitmain, ’s werelds grootste producent van Bitcoin miners, heeft een aanvraag ingediend voor een IPO. Bitmain kiest de beurs van Hong Kong uit om de aandelen op te noteren. Er is nog niets bekend omtrent de waardering en de exacte datum. Maar gezien de resultaten die Bitmain boekt, wordt dit ongetwijfeld een van de grootste beursgangen dit (of volgend) jaar.

In augustus ging het gerucht al de ronde dat het Chinese Bitmain eind 2018 of begin 2019 naar de aandelenmarkt zou trekken om extra geld op te halen. Er was sprake van $18 miljard waarbij Bitmain een waardering zou krijgen tussen $40 en $50 miljard.

Bitmain ziet de omzet de laatste jaren fors stijgen:

  • 2016: $277 miljoen
  • 2017: $2,5 miljard
  • Eerste 6 maanden 2018: $2,8 miljard

Deze fors stijgende omzet zorgde ook voor een explosie van de winst:

  • 2016: $100 miljoen
  • 2017: $1,1 miljard
  • Eerste 6 maanden 2018: $1,1 miljard

Op 30 juni zou Bitmain voor $886,9 miljoen cryptomunten op zijn balans hebben staan, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin en Dash.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Bitcoin hardware

Bitmain haalt niet alleen omzet en winst uit het mijnen van cryptomunten, maar vooral ook uit de verkoop van hardware om cryptomunten te mijnen. In 2015 werden nog 230.000 miners verkocht, in de eerste jaarhelft was dit gestegen naar 2,5 miljoen miners.

In de eerste jaarhelft van 2018 was de verkoop van hardware zelfs goed voor 94% van de omzet.

Momenteel bepekt het mijnen van cryptomunten zich tot China. Maar Bitmain kijkt ook uit naar andere locaties waaronder de Verenigde Staten en Canada. Die zouden in de eerste jaarhelft van 2019 operationeel worden.

Bron: Coindesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)