Crypto, crypto en nog eens crypto. Waar institutionelen eerst walgden van deze nieuwe financiële ontwikkeling, lijken ze zich steeds meer te realiseren dat ze er niet aan zullen ontsnappen. ‘If you can’t beat ’em, join ’em’, zo klinkt het. Een grote aandelenbeurs lijkt klaar te zijn om ook te fungeren als cryptocurrency exchange, dat blijkt uit een interview met CNBC.

En het gaat hier niet zómaar over een aandelenbeurs, het is namelijk de tweede grootste ter wereld, de Amerikaanse Nasdaq. CEO Adena Friedman liet verstaan dat ze speelt met het idee om ook cryptomunten te verhandelen naast hun hoofdactiviteit als aandelen- en effectenbeurs.

Friedman zei dat Nasdaq zonder twijfel overweegt om een cryptocurrency exchange te worden op termijn. In hun ogen is de tijd bijna rijp om de stap te wagen, allereerst moet de markt goed gereguleerd worden zodat beleggers ‘veilig’ en zonder veel problemen kunnen investeren.

Tijdens het interview werd haar de vraag gesteld of ze gelooft in cryptovaluta. Friedman reageerde kort en krachtig, ze is er van overtuigd dat digitale munten voorgoed zullen blijven maar zich voorlopig nog in een premature fase bevinden. Ze vindt het noodzakelijk dat de markt gereguleerd wordt vermits het nu een soort van ‘Wilde Westen’ is zonder al te veel regels.

Technologie

Op dit moment biedt Nasdaq zelf nog geen cryptocurrency exchange diensten aan. Ze hebben wel hun technologie verleend aan verschillende handelsplatformen. Eén van deze exchanges die profiteert van de technologie is Gemini, onder leiding van de befaamde broeders Winklevoss.

Nasdaq heeft ook een SMART technologie dat gebruikt zal worden door Gemini om handelsparen te monitoren, handel te blokkeren en de rol van een soort van veilingmeester aan te nemen op hun handelsplatform. Volgens Cameron Winklevoss, mede-oprichter van Gemini, is het belangrijk dat beleggers en investeerders zich veilig voelen als ze handelen in eender welke beleggingsklasse.

Het is duidelijk dat institutionele investeerders steeds meer kun kar keren. Wat het effect daarvan gaat zijn op lange termijn, is onduidelijk. Maar het is alvast een positieve ontwikkeling.

Bronnen: Crypto-Lines

Foto: Bfishadow – Flickr – CC BY-SA 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven