Salesforce, een toonaangevend bedrijf in de technologische sector, heeft aangekondigd dat het een nieuw AI-centrum zal openen in Londen. Dit centrum zal een belangrijke rol spelen in het bevorderen van samenwerking binnen de industrie en het aanbieden van trainingen in kunstmatige intelligentie.

Salesforce’s omzet was $9,13 miljard, 11% hoger dan vorig jaar maar onder analistenverwachtingen van $9,17 miljard. De verwachte aangepaste winst is $2,34-2,36 per aandeel.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Salesforce:

Voordelen van nieuw AI-centrum

Volgens Zahra Bahrololoumi, CEO van Salesforce UK en Ierland, is de opening van dit AI-centrum een duidelijk signaal van hun toewijding aan het samenwerken met klanten en partners om de voordelen van deze transformerende technologie te benutten.

Het centrum, gevestigd in het Blue Fin-gebouw in Londen, zal naar verwachting meer dan 300 mensen kunnen huisvesten. Ook zal het dienen als een ontmoetingsplek voor technologiebedrijven, AI-experts, partners en klanten van Salesforce.

Daarnaast zal Salesforce met deze investering naar verwachting 500.000 banen op het gebied van kunstmatige intelligentie in het Verenigd Koninkrijk creëren.

Bahrololoumi van Salesforce benadrukte het volgende in een verklaring:

Door het vestigen van Salesforce’s eerste AI-centrum in Londen, benadrukken we onze toewijding aan samenwerking voor positieve AI-toepassingen.

Salesforce optimistisch ondanks recente tegenvallende cijfers

De aankondiging van de investering in het Verenigd Koninkrijk komt op een moment waarop Salesforce werdt geconfronteerd met enige bezorgdheid over de prestaties van het bedrijf op het gebied van AI.

Eerder rapporteerde het bedrijf zwakkere dan verwachte kwartaalcijfers, wat leidde tot onzekerheid onder investeerders.

Ondanks deze zorgen blijft Salesforce optimistisch over de toekomst van AI en blijft het zich inzetten voor het bevorderen van innovatie en groei in deze sector. De investering van meer dan $200 miljoen in Britse startups, waaronder AutoGen AI en Eleven Labs, benadrukt de toewijding van Salesforce aan het ondersteunen van opkomende technologiebedrijven en het stimuleren van innovatie binnen de industrie.

Bron: CNBC
Foto: iStock