Producent van onder andere smartphones, Samsung, heeft een nieuw initiatief genaamd “upcycling”. Hiermee gaan ze oude smartphones niet ontmantelen om te recycleren, maar geven ze oude smartphones een nieuwe bestemming. Zo slaagden de ingenieurs van Samsung er in om met 40 oude Galaxy S5s toestellen een Bitcoin-mijn te bouwen.

De Galaxy S5s is ondertussen een oud toestel, maar is nog steeds bijzonder krachtig. Op een recente conferentie lieten de ingenieurs van Samsung zien hoe ze met 40 oude toestellen een Bitcoin Rig bouwden.

Er werden geen specificaties gegeven over de Bitcoin-mijn maar op een informatiefiche stond dat 8 Galaxy S5 toestellen voldoende zijn om Bitcoin te mijnen krachtiger dan een standaard desktop computer.

Volgens Robin Schultz, woordvoerder bij Samsung, zoekt het bedrijf steeds naar de beste oplossing om oude toestellen een nieuw leven te geven.

This innovative platform provides an environmentally responsible way for old Galaxy mobile devices to breathe new life, providing new possibilities and potential extended value for devices that might otherwise be forgotten in desk drawers or discarded.”

Image Credit: Kyle Wiens

Bron: MotherBoard

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>