Foto’s en video’s worden steeds belangrijker in ons leven. Sociale media als Facebook, Instagram, YouTube en Snapchat zijn een aaneenschakeling van digitale beelden uit ons leven. Het Zuid-Koreaanse Samsung speelt hier op in door als eerst een camera met 4 lenzen te lanceren bij de nieuwe Galaxy A9.

Het begin van de najaarsperiode is traditioneel een komen en gaan van nieuwe technologische snufjes. Eerder lanceerde Apple al zijn nieuw productgamma voor de eindejaarskoopjes. Deze week was het de beurt aan Google en nu Samsung. Vooral de nieuwe Galaxy A9 springt in het oog.

De Galaxy A9 komt met 128 gigabyte aan opslagruimte dat uitgebreid kan worden naar 512 gigabyte. Deze geheugencapaciteit is nodig omdat de consument steeds meer gebruik maakt van foto’s en video’s om zijn leven te digitaliseren.

Naast de camera met 4 lenzen zal de Galaxy A9 ook de betaaldienst Samsung Pay, de fitnesstracker Samsung Health en de virtuele assistent Bixby bevatten. De smartphone is verkrijgbaar in 3 kleuren: kaviaar zwart, limonade blauw en kauwgom roos.

Maar dé vernieuwing is natuurlijk de camera met 4 lenzen. Zo zal de gebruiker kunnen kiezen tussen:

  • Een hoofdlens voor 24 megapixel foto’s
  • Een lens voor close-ups en long shots met 2x optische zoom
  • Als derde een lens voor ultra wijde foto’s met optimalisatie en artificiële intelligentie voor gezichtsherkenning
  • Ten slotte een lens voor dieptezicht

As a global leader in smartphone innovation, we understand the demand for meaningful innovation in a fast-paced world driven by visual communication,” zegt DJ Koh – uitvoerend hoofd IT een mobiele communicatie bij Samsung.

Bron: CNBC

Foto Credit: Samsung