Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics zei dinsdag dat hun winst tijdens het derde kwartaal vermoedelijk met 58 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, goed voor 12,3 biljoen Koreaanse won (10,6 miljard dollar). Daarmee toont één van ’s werelds grootste elektronicabedrijven aan dat de coronacrisis voor hen achter de rug is en ze op weg zijn richting een sterk herstel hoofdzakelijk dankzij hun smartphone-afdeling. 

Hoopgevend nieuws vanuit Zuid-Korea, elektronicagigant Samsung Electronics rapporteerde een stijging van de nettowinst met 58 procent tijdens het derde kwartaal. Concreet wil dit zeggen dat ze een bedrijfswinst hebben gehaald van 10,6 miljard dollar van juli tot en met september. Dat is meer dan de 9,1 miljard dollar die analisten hadden voorspeld voor Q3.

Hoewel het bedrijf geen gedetailleerde informatie gaf over de prestaties van hun verschillende bedrijfsonderdelen, vermoeden analisten dat de sterke stijging van de bedrijfswinst voornamelijk komt vanuit hun smartphone-afdeling. Mark Newman, senioranalist bij Bernstein, kon een woordvoerder van Samsung kort spreken, daaruit bleek dat de verkoop van hun smartphone-toestellen tijdens het derde kwartaal bijzonder goed was.

I think a large part of it seems to be smartphone units were up a lot. We did have a chance to talk to the company briefly this morning and seems like the smartphone units have been very, very strong in Q3.

Een bedrijfsonderdeel dat niet in hun voordeel speelt is hun chipdivisie. Uit een rapport van halfgeleideronderzoeker TrendForce blijkt dat de gemiddelde verkoopprijs voor geheugenchips zeer zwak is en naar verwachting zwak zal blijven in het vierde kwartaal van 2020 en met ongeveer 10 procent op kwartaalbasis zal dalen. Dit haalt hun bedrijfswinst naar beneden.

Huawei

Het moet ook wel gezegd zijn dat Samsung profiteert van de Amerikaanse sancties tegen het Chinese Huawei. Als Huawei geen geheugenchips meer heeft om zijn eigen smartphones te maken, dan zal Samsung waarschijnlijk meer marktaandeel winnen buiten China.

Dat komt omdat zowel Samsung- als Huawei-smartphones draaien op het Android-besturingssysteem van Google, wat betekent dat gebruikers waarschijnlijk zullen kiezen voor een ander op Android gebaseerd merk (Samsung) in plaats van over te schakelen naar Apple.

Bronnen: CNBC

Foto: Kārlis Dambrāns – Flickr – CC BY-NC 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger