Aan het begin van dit beursjaar droogde het aantal beursgangen snel op. Dit had alles te maken met de historische beursdaling. Door de kelderende beurskoersen stelden veel bedrijven hun beursgang uit. Inmiddels is er sprake van een stevige inhaalslag.

Op Wall Street ziet het beursklimaat er behoorlijk goed uit. Zeker als je de huidige koersstanden vergelijkt met die van maart dit jaar. Tijdens de afgelopen maanden wisten de Amerikaanse beurzen meermaals hun records aan te scherpen. En dat is de reden waarom veel Amerikaanse bedrijven nu alsnog hun beursgang doorzetten.

Bedrijven vinden gemakkelijk hun weg naar de beursvloer

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Financial Times, is te zien dat dit het beste IPO-jaar is in zes jaar tijd. Dit jaar is er al ruim 50 miljard dollar met nieuwe beursgangen opgehaald. Het record dateert nog steeds uit het jaar 2000. In dat jaar brachten nieuwe Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven ruim 100 miljard dollar op. Ook het jaar 2014 was een goed IPO-jaar, met een totale marktwaarde van ruim 90 miljard dollar.

Overigens is dit voor veel bedrijven een uitstekend moment om naar de beurs te gaan. De economische realiteit ziet er immers een stuk minder rooskleurig uit en door de optimisme sfeer op Wall Street kunnen bedrijven alsnog veel geld ophalen. De vraag is alleen of dat wel een positief signaal te noemen is.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.