Wie had dat gedacht, een Amerikaans overheidsorgaan dat een initiatief start om investeerders te helpen in de strijd tegen frauduleuze ICOs. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een website gemaakt waarop ze een waanzinnig goede ICO voorstellen. Aan de hand van dit voorbeeld proberen ze investeerders aan te tonen hoe ze ‘scams’ kunnen herkennen .

Het is wellicht één van de meest belovende ICOs op dit moment, namelijk die van HoweyCoins. Of zo lijkt het tenminste, want het is een initiatief van de Amerikaanse Securities Exchange Commission. Op de website HoweyCoins.com kan je zogezegd geld investeren in een waanzinnig goede ICO.

Eens je een paar stappen verder gaat en effectief tokens wilt aankopen, word je omgeleid naar de website van de SEC waarop ze investeerders waarschuwen aan de hand van verschillende ‘red flags’ die handig kunnen zijn om frauduleuze ICOs te herkennen en je dus niet te laten misleiden.

Red flags

Jay Clayton, voorzitter van de Securities Exchange Commission, zei tijdens een interview dat ze nieuwe technologieën omarmen. Maar ze willen ook dat investeerders zien hoe fraude eruit ziet. Vandaar de educatieve site met veel van de klassieke waarschuwingssignalen van oplichterij.

Veel mensen laten zich helaas om de tuin leiden op dit vlak. Volgens cijfers van het SEC zou er al voor 600 miljoen dollar opgehaald zijn geweest door frauduleuze ICOs. En dat is nog maar van alle gevallen die gerapporteerd zijn geweest. Het cijfer ligt in de realiteit waarschijnlijk nog een pak hoger.

De grote populariteit, en de immense prijsstijging in 2017, van de bitcoin heeft ervoor gezorgd dat ICOs als paddenstoelen uit de grond zijn beginnen schieten. Het aantal gevallen van investeerders die slachtoffer zijn geworden van zulke fraudegevallen, is de afgelopen maanden gevoelig gestegen.

Bronnen: CNBC , The Verge

Foto: GotCredit – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven