De Amerikaanse beurswaakhond, de SEC, neemt strengere regels aan voor cryptohandel. Ze zijn bedoeld om investeerders te beschermen. Regelgeving, die 60 dagen na publicatie van kracht wordt, richt zich op marktdeelnemers die een belangrijke rol spelen in het bieden van liquiditeit. 

SEC neemt beslissing over regels

De regels, aangenomen met een 3-2 stemming, zullen van invloed zijn op transacties in cryptogeld dat als effecten wordt beschouwd, met uitzondering van activa ter waarde van minder dan $50 miljoen. Dit betekent dat bepaalde cryptodealers zich moeten registreren bij de SEC.

SEC-voorzitter Gary Gensler gelooft dat de regels nodig zijn om investeerders te beschermen tegen mogelijke risico’s. Hij gaf het volgende aan:

Deze maatregelen zijn gewoon gezond verstand.

Congress wil dat alle handelaren zich registreren, ongeacht hun activiteit. Dit zorgt voor eerlijkheid en gelijkheid in de markt.

Kritiek en zorgen over regels

De nieuwe regels hebben echter kritiek gekregen van sommige partijen in de crypto-industrie. Cody Carbone, vice-president beleid bij de Kamer van Digitale Handel, noemt de stemming “een ander voorbeeld van de voortdurende vijandigheid van de SEC jegens de digitale activabranche”.

Hester Peirce, commissaris bij de SEC, uitte zorgen over de toepassing van de regels op geautomatiseerde marktmakers. Ze vraagt zich af hoe een softwareprotocol zich kan registreren als handelaar.

Bron: The Block
Foto: iStock