We zijn beland in een periode die binnen de beurswereld bekend staat als een periode die we beter kunnen vermijden. Historisch gezien weten de aandelenmarkten in de periode van mei tot en met oktober immers minder goed te presteren dan de periode van november tot en met april. Toch zijn er ook sectoren aanwezig die juist in deze periode goede zaken weten te doen.

De beursspreuk “Sell in May and go away” zal hoogstwaarschijnlijk bij elke belegger wel bekend zijn. Traditiegetrouw is deze periode ook vaak een saaiere periode omdat het merendeel van de beleggers hun schermen sluiten en genieten van hun zomervakantie. Volgens Jeff Hirsch, van Stock Trader’s Almanac, moeten de beleggers die nog wel overblijven hun ogen richten op de volgende sectoren…

Deze sectoren kunnen gaan ‘outperformen’

sell-in-may-and-go-away

Over de afgelopen 27 jaar gemeten weet met name de biotechsector goede zaken te doen. Ook de gezondheidssector weet vaak te profiteren in de beruchte periode waarin we beland zijn. Gemiddeld gezien weet de biotechsector met bijna 9% in waarde te stijgen, terwijl de gezondheidssector te maken heeft met een mooie plus van bijna 5%.

Overigens zijn er ook sectoren die we volgens Jeff Hirsch de komende tijd maar beter kunnen vermijden. Met name de commoditysectoren hebben vaak moeite om het hoofd boven water te houden.

Overigens mag dan wel de gemiddelde prestatie van de S&P 500 index deze 6 maanden minder goed zijn dan de periode die daarna aanbreekt, maar we hebben gemiddeld gezien nog steeds te maken met een gemiddelde stijging van 1,53%. Zo berucht is deze periode dus ook weer niet.