De emerging markets, ook wel groeimarkten genoemd, zijn tijdens de afgelopen maanden niet bepaald goed in het nieuws verschenen. Deze groeimarkten zijn namelijk de absolute verliezers van de handelsoorlog die gaande is tussen de VS en China. Ook de lagere groei van de wereldeconomie is bij de groeilanden goed voelbaar. Mogelijk zijn beleggers echter iets te pessimistisch gestemd over de emerging markets.

Dat de meeste beleggers op dit moment niet geïnteresseerd zijn in een belegging in groeimarkten, is niet verwonderlijk te noemen. Door de economische en politieke onzekerheid in de wereld blijven beleggers namelijk op dit moment liever dicht bij huis. Toch laten de meeste waarderingsmethodes zien dat groeimarkten op dit moment wel erg interessant geprijsd zijn.

Emerging Markets lijken koopwaardig

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macro Ops, is te zien dat beleggers op dit moment wel erg pessimistisch gestemd zijn over de groeimarkten. Het pessimisme is gestegen naar een niveau dat we voor het laatst aan het begin van 2016 zagen. En juist toen wisten de groeimarkten een stevige bodem neer te zetten, om vervolgens fors in waarde te stijgen.

Op de grafiek is ook te zien dat er in het jaar 2009 ook sprake was van een uitzonderlijk pessimisme rondom de groeimarkten. Destijds werd er ook niet veel later een stevige bodem neergezet. Wat dat betreft is dit dus misschien wel hét moment om de groeimarkten weer serieus te nemen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!