Afgelopen week onthulde Tim Cook de nieuwe iPhone-lijn. De nieuwe smartphones van het bekende merk vielen bij de echte liefhebbers goed in de smaak. Met name waren de trouwe Apple-fans onder de indruk van de nieuwe kleurmogelijkheden. Zakenbank Goldman Sachs was echter wat minder euforisch gestemd over Apple.

Zakenbank Goldman Sachs kondigde afgelopen vrijdag een koersverlaging voor Apple aan. Analist Rod Hall, van Goldman Sachs, verlaagde het koersdoel flink van 187 naar 165 dollar. Hall maakt zich zorgen over het gratis jaarabonnement op Apple TV+, de nieuwe streamingsdienst van het bedrijf, dat klanten krijgen als ze een nieuwe iPhone, iMac of iPad kopen. Hiermee bespaart de consument 60 dollar. Volgens de analist zal deze kortingsmethode de winst per aandeel van Apple in het boekjaar 2020 drastisch doen verlagen. Hall rekent zelfs op een winstverlaging in 2020 van 14%.

Koersdoel Goldman Sachs vormt een bedreiging voor het aandeel Apple

En een koersverlaging van Goldman Sachs kan uiteindelijk grote gevolgen gaan hebben voor de bekende smartphonemaker. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, te zien dat de koers van Apple tijdens de afgelopen twee jaar haast synchroon liep met de koersverhogingen en koersverlagingen van Goldman Sachs.

Gezien het huidige koersdoel van Goldman Sachs betekent dit, dat het aandeel Apple mogelijk op dit moment nog steeds te duur is. Het aandeel noteert immers nog fors boven het koersdoel van Goldman Sachs. En tijdens de afgelopen twee jaar leidde dat telkens tot een koersdaling.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.