China’s grootste stad, Shanghai, maakt zich klaar voor de metaverse, de technologie die de afgelopen maanden heel wat aandacht heeft gekregen omdat het potentieel de nieuwe generatie van het internet wordt. Het is zelfs zo dat er vanuit de Chinese overheid ontwikkelingsplannen zijn opgemaakt waarin de metaverse omvat zit. 

De metaverse, een digitale online wereld met 3D-ruimtes waarin gebruikers aanwezig kunnen zijn via avatars, is wellicht hét gegeven van 2021. Facebook, dat ondertussen is omgedoopt tot Meta, is ervan overtuigd dat de metaverse de wereld zal veroveren en de manier waarop we internet gaan gebruiken, drastisch gaat veranderen.

Ook in China zijn ze hier van overtuigd. Shanghai, China’s grootste stad, staat klaar om deze technologie te omarmen. Er zijn namelijk ontwikkelingsplannen waarin wordt vermeld dat de metaverse toegepast kan worden bij openbare diensten, bedrijfskantoren, sociaal amusement, industriële productie, productieveiligheid en elektronische spellen.

De Shanghai Municipal Commission of Economy is van plan om het onderzoek naar onderliggende technologieën, sensoren, blockchain en real-time interacties te verhogen. Specifieke deadlines voor het voltooien van het onderzoek zijn er echter niet, het enige idee van tijdsframe is dat het behoort tot het vijfjarenplan van de Chinese overheid.

Baidu

Deze week hield de Chinese zoekmachine Baidu, dat zijn hoofdzetel in Peking heeft, een conferentie in de Metaverse. Dit was wellicht de allereerste metaverse-conferentie in China. Het evenement was bedoeld om de opening van Baidu’s metaverse-app voor ontwikkelaars in de verf te zetten. Het zal zes jaar duren voordat de app volledig wordt gelanceerd.

Winston Ma, adjunct-professor aan de New York University, ‘waarschuwt’ dat ook de metaverse in China niet zal ontglippen aan de harde regels van de overheid. Net zoals de technologiesector, zullen er ook regels gemaakt worden om de controle over heel het boeltje in de hand te houden. Dit zou de groei van de technologie in China wat kunnen belemmeren.

Bronnen: Evelyn Chang – CNBC

Foto: Maurizio Pesce – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>