De wereldwijde aandelenmarkten hebben opnieuw een hectische week achter de rug liggen. De handelsoorlog tussen de VS en China domineerde op de beursvloer. En dat zal de komende tijd waarschijnlijk niet gaan veranderen, want beide grootmachten staan nog steeds mijlenver uit elkaar vandaan. Intussen speculeren steeds meer beleggers op een verdere beursdaling.

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat het aantal openstaande shortposities op de grootste S&P 500 ETF (SPY), tijdens de afgelopen weken fors is opgelopen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het shortpercentage is gestegen naar 7%. En dat is het hoogste niveau sinds 2015.

Beleggers maken zich zorgen over de houdbaarheid van de beursrally

Deze grafiek maakt duidelijk dat steeds meer beleggers zich zorgen beginnen te maken over de houdbaarheid van de huidige beursrally. Beleggers lijken de beer langzaam maar zeker steeds meer kans van slagen te geven. En dat kan niet opgevat worden als een goed teken voor de aandelenmarkten. In het jaar 2015 werden de aandelenmarkten immers ook getroffen door een forse beursdaling.

Moeten we ons gaan opmaken voor een hete zomer?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar