De situatie in China lijkt goed te zijn op dit moment. De bedrijfsactiviteiten bevinden zich opnieuw op een gezond niveau. De CEO van het Duitse Siemens kan dit beamen. Het aantal orders dat ze hebben gekregen tijdens het tweede kwartaal is met 6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zelfs een verbetering dus. 

Het lijkt haast onmogelijk maar de Chinese economie lijkt bijna volledig hersteld te zijn van de coronacrisis. Tijdens het tweede kwartaal groeide de economie met 3,2 procent. En dat het beter gaat dan verwacht, kan ook de CEO van het Duitse Siemens bevestigen.

Joe Kaeser, de man die de leiding heeft bij Siemens, is verwonderd van de snelheid waarmee China de economische impact van COVID-19 heeft geneutraliseerd. Voor Siemens specifiek gaat het in China zelfs beter dan vorig jaar. In de periode april – juni is het aantal orders gestegen met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

China has been able to very, very quickly recover from the origin of the crisis. In our business, China is actually up compared to last year’s period, so we’ve seen higher numbers in demand then we used to see pre-crisis.

Bedrijfsresultaten

Maar algemeen gezien wist het bedrijf zijn bedrijfsresultaten niet te verbeteren, wat uiteraard logisch is. Tijdens Q2 bedroeg het netto-inkomen 535 miljoen euro, dat is 53 procent minder dan vorig jaar. De totale omzet daalde met 5 procent naar 13,5 miljard euro.

Siemens verwacht dat de crisis een negatieve impact zal blijven hebben gedurende het jaar en waarschuwt beleggers en investeerders dat de resultaten nog een tijdje ‘teleurstellend’ zullen zijn. Indien de tweede besmettingsgolf minder zwaar uitpakt, kunnen de resultaten mogelijks gaan verrassen. De situatie in China is in ieder geval bijzonder positief, aldus Kaeser.

Bronnen: CNBC

Foto: Ivan – Flickr – CC BY-SA 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>