De laatste handelsdagen van het jaar 2021 zijn aangebroken. De meeste beleggers kunnen terugkijken op een fantastisch beursjaar. De stijgende trend die in het jaar 2020 in gang werd gezet, werd in 2021 moeiteloos voortgezet. Eigenlijk is de stier geen enkele keer serieus in gevaar gekomen. En dat is ook duidelijk terug te zien bij het aantal recordkoersen dat dit jaar op de borden werd getoverd.

Een jaar geleden had haast niemand voorzien dat de beursrally in een dergelijk tempo zou doordenderen. Wat dat betreft mogen we wel zeggen dat de stier dit jaar vriend en vijand heeft verrast. Met name op Wall Street was er sprake van een ware recordregen. Het ene naar het andere record werd verbroken. En dat is iets wat we slechts één keer eerder hebben gezien.

Het jaar 2021 zal niet snel vergeten worden

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat het een memorabel jaar is geweest als je kijkt naar het aantal recordkoersen bij de S&P 500 index. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index dit jaar 69 keer wist te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Op de grafiek is ook te zien dat er alleen in het jaar 1995 een betere prestatie werd neergezet. Destijds werden er 77 nieuwe recordkoersen op Wall Street gerealiseerd.

In ieder geval maakt deze staafgrafiek duidelijk dat het jaar 2021 niet snel vergeten zal worden. Dit beursjaar zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar met de op één meeste recordkoersen ooit. En ook dat hadden maar weinig beleggers een jaar geleden zien aankomen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis