Door de hele heisa in China inzake de ‘crackdown’, de relatief teleurstellende cijfers inzake de economische groei en de problemen met hun vastgoedmarkt, zijn de aandelenmarkten er de afgelopen maanden flink gedaald. Volgens de Zwitserse zakenbank UBS creëert de afstraffing koopkansen, maar een rebound zal nog niet voor nu zijn.

‘Zeer, zeer aantrekkelijk’. Dat zijn de woorden van UBS CIO Kelvin Tay over de waarderingen van Chinese aandelen. Gezien de heisa in China de afgelopen maanden, zijn aandelen er fors gedaald ten opzichte van hun Amerikaanse en Europese tegenhangers. Dit jaar zijn ze gemiddeld 40 procent lager uitgekomen dan de indexen in de Verenigde Staten en Europa.

I think China is cheap. If you look at the performance of China this year, on a relative basis, it has actually underperformed by about 40% against both the European indices as well as the American indices.

De Chinese CSI 300-index is dit jaar met bijna 5 procent gedaald. In Hong Kong, waar veel van China’s techgiganten genoteerd staan, is de Hang Seng-index in dezelfde periode met meer dan 14 procent gekelderd. De vergelijking met de S&P 500 maakt pijnlijk duidelijk hoe slechts de indexen in China hebben gepresteerd. De S&P 500 steeg dinsdag naar een nieuw record.

From a valuations perspective, from a positioning perspective, China certainly looks very, very attractive.

Uitdagingen

Tay waarschuwde echter voor de uitdagingen op de Chinese markt. Er is volgens hem een gebrek aan katalysatoren die de aandelenmarkten kunnen doen opveren. De problemen op de vastgoedmarkt moeten eerst aangepakt worden zodat deze niet blijven wegen op de beurzen. Ook de ‘crackdown’ op hun eigen techbedrijven blijft één groot vraagteken.

Het gevaar is dat nog meer negatief nieuws omtrent de vastgoedmarkt, Chinese aandelen nog dieper zal duwen vermits het sentiment reeds verzwakt is. Maar langs de andere kant verwacht Tay dat de yuan zal gaan afzwakken, wat volgens hem goed zal zijn voor Chinese aandelen vermits het dan voor buitenlandse investeerders interessanter is om de markten te betreden.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Tookapic – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!