De wereldwijde aandelenmarkten wisten rond medio maart een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment zijn de meeste indices met tientallen procenten in waarde gestegen. Mogelijk sloeg de beursrally echter iets te ver door. De huidige terugval lijkt namelijk hard nodig te zijn.

Nog nooit eerder vond er in zo’n kort tijdsbestek zo’n imposante herstelbeweging plaats. In relatief korte tijd zijn de beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. De Nasdaq 100 index wist vorige week zelfs nog een nieuwe recordkoers op de borden te toveren.

Het startsein voor een beurscorrectie is gegeven

Uit onderzoek van Fidelity blijkt dat de beursrally mogelijk iets te ver is doorgeslagen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat het vorige record, op het gebied van grootste herstelbeweging in korte tijd, dateert uit het jaar 2009. Destijds wisten de beurzen ook rond maart een stevige bodem neer te zetten. Echter werden de beurzen in de periode half juni tot half juli geconfronteerd met een aanzienlijke beurscorrectie. Eigenlijk wist die terugval er voor te zorgen dat de stieren weer op krachten konden komen.

Afgelopen week lijkt het startsein voor een soortgelijk scenario afgegeven te zijn. De kans is aanwezig dat de beurzen de komende weken een stapje terug zullen gaan doen. De grote vraag resteert echter of de Bear Market, net als in het jaar 2009, al ten einde is. Mocht dat het geval zijn, dan was dit de snelste Bear Market ooit.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar