Tot voor kort waren de zogenoemde ‘Small Cap’ aandelen razend populair onder beleggers. Dit kwam met name door het succesverhaal van onder meer Gamestop. Het aandeel wist in korte tijd exponentieel in waarde te stijgen en daarmee nam de interesse in Small Cap aandelen toe. Tijdens de afgelopen weken is de interesse in deze aandelen behoorlijk afgenomen. Biedt dat kansen?

Tijdens de coronacrisis gaven beleggers aanvankelijk de voorkeur aan waarde-aandelen. Dit zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven die al decennialang bewijzen dat ze ook tijdens slechte beurstijden het hoofd boven water kunnen houden. Als gevolg van de imposante beursrally die vanaf maart 2020 van start ging, is langzaam maar zeker de interesse in Small Cap aandelen teruggekeerd. Dit is een teken dat beleggers weer risico’s durven te nemen.

Small Cap aandelen zijn achtergebleven in de feestvreugde

Toch was de maand maart dit jaar niet bepaald een gelukkige beursmaand voor de meeste Small Cap aandelen. Zo moesten de meeste aandelen het nodige terrein inleveren. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is zelfs te zien dat er een divergentie is ontstaan tussen de S&P 500 en de Russell 2000 index. De laatstgenoemde index wordt op de beursvloer ook wel omschreven als de ‘Small Cap Index’.

Gezien het feit dat er normaliter sprake is van een sterk verband tussen beide indices, zou je kunnen stellen dat de Small Cap aandelen tijdens de afgelopen weken zijn achtergebleven in de feestvreugde. En voor de oplettende belegger biedt dat kansen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis