Onlangs is de interesse in small cap aandelen gestegen naar een ongekende hoogte. Dit heeft alles te maken met de diverse ‘kleinere’ aandelen die tijdens de voorbijgaande weken stevig in waarde wisten te stijgen. Het succes van WallStreetBets is duidelijk terug te zien bij de koopacties van beleggers.

Als we het over small cap aandelen hebben dan het gaat over de ‘kleinere’ beursgenoteerde bedrijven. Veelal spreek je van een small cap aandeel wanneer de beurswaarde of marktkapitalisatie van het bedrijf tussen de 300 miljoen en 2 miljard ligt. In de VS wordt de Russell 2000 index de ‘small cap index’ genoemd. Deze Amerikaanse index bestaat uit 2.000 kleinere beursgenoteerde bedrijven.

Interesse in Small Cap aandelen doet denken aan het jaar 1999

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat er tijdens de afgelopen 12 weken een bedrag van ruim 29 miljard dollar naar de ‘small cap index’ stroomde. Slechts één keer eerder stroomde er een soortgelijk bedrag naar deze groep aandelen. Dat was in het jaar 1999 toen de small cap aandelen ook ‘hot’ waren.

Helaas eindigde het beursfeestje toen met een flinke kater. De extreme interesse in small cap aandelen wist immers begin 2000 een kookpunt te bereiken en niet veel later knapte de internetzeepbel uiteen.

Zitten de beurzen nu opnieuw gevangen in een zeepbel?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)