De wereldwijde beurzen zijn al dagen in de ban van het coronavirus. Gisteren was er opnieuw sprake van een bloedbad. Op Wall Street liepen de verliezen aan het einde van de handelsdag flink op. Uiteindelijk wist de S&P 500 index met meer dan 4% in waarde te dalen. En dat zagen we voor het laatst in februari 2018.

Het coronavirus houdt beleggers nu al twee weken lang bezig. Ook vandaag kleuren de Europese beurzen weer fors rood. Het dodelijke virus weet in steeds meer landen voet aan de grond te krijgen. De economische schade van dit virus wordt steeds groter. En dat zorgt er voor dat steeds meer beleggers afstand nemen van de aandelenmarkten.

Steeds meer beleggers vrezen voor het coronavirus

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat Wall Street voor het laatst in februari 2018 geconfronteerd werd met een dagdaling van minstens 4%. Wat dat betreft is het dus niet vreemd dat sommige beleggers in paniek zijn geraakt. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat we gemiddeld niet elk jaar te maken krijgen met een daling tijdens één handelsdag van minstens 4%.

Voor de stieren is het wel te hopen dat de handelsweek nog een beetje positief afgesloten kan worden. De financiële markten zijn namelijk bezig aan de slechtste handelsweek sinds het jaar 2008. En dat is niet bepaald een goed teken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)