Het is zover, de S&P 500 heeft een nieuw record beet. Het verlies dat veroorzaakt werd door de COVID-crisis is dus volledig goedgemaakt, alsof er nooit een lockdown is geweest. Maar de stijging van de S&P 500 vertelt niet het hele verhaal. 60 procent van de aandelen zijn nog altijd niet hersteld van de crisis en noteren nog altijd onder hun niveau van vóór de lockdowns.

De Standard & Poors 500 noteert alweer op zijn hoogste niveau aller tijden. De verliezen die werden veroorzaakt door COVID-19 zijn van de kaart geveegd dankzij een positief beurssentiment en de stimulus van de Federal Reserve en de Amerikaanse overheid. Het lijkt alsof er geen vuiltje aan de lucht is maar dat is niet volledig waar.

38 procent van de aandelen die noteren op de S&P 500 hebben opnieuw een positief rendement terwijl de rest nog altijd aan het verliezen is. Een kwart van de aandelen ging met meer dan 25 procent naar beneden. De grootste verliezers noteren nu zelfs nog altijd 65 procent lager zoals bijvoorbeeld Norwegian Cruise Lines en Carnival Corporation.

Interesse

Michael Yoshikami, CEO van Destination Wealth Management, benadrukt dat de interesse van beleggers en investeerders volledig is hervormd door COVID-19 en de lockdowns. Aandelen van bedrijven die profiteren van de situatie, denk bv. aan technologiebedrijven, presteren beter dan ooit. En dat is uiteraard logisch dat men deze aandelen verkiest.

It’s not as if everything is rising. You pull money out of names that really aren’t attractive given current conditions. And that money moves over to companies that are thriving in this environment.

De rendementen lopen zelfs in dezelfde sector uit elkaar. Techaandelen presteren nu eenmaal goed, maar die van Nvidia en PayPal zijn met meer dan 50 procent gestegen terwijl de gemiddelde stijging ‘slechts’ 12 procent is. En zo is er in elke sector wel een groot verschil tussen aandelen. In ieder geval zit je in deze sector wel goed.

Marktkenners vragen zich echter af of de rally op de Amerikaanse beurzen strookt met de realiteit? De Amerikaanse economie zit eigenlijk in een zware recessie en toch blijven aandelen stijgen alsof er niets aan de hand is. Tijd zal uitwijzen hoe de vork aan de steel zit.

Bronnen: CNBC

Foto: Maxpixel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>