Hoe gaat het de S&P 500 vergaan de komende maanden? De index rijgt de records aan elkaar en velen vinden het moeilijk te geloven dat het nog hoger kan. Echter is Chris Harvey, wellicht de grootste bull op de markten, ervan overtuigd dat de S&P 500 nog eens met 7 procent kan stijgen dit jaar. Hij waarschuwt ook voor een trade waar beleggers beter van weg blijven.

Het sentiment op de aandelenmarkten zit goed, ondanks zorgen over inflatie, het beleid van de Federal Reserve en de delta variant die het herstel van de wereldeconomie in ‘gevaar’ brengt. Chris Harvey, bull en strateeg bij Wells Fargo Securities, is niet bezorg over de toestand op de markten en verwacht zelfs dat de S&P 500 dit jaar nog eens met 7 procent gaat stijgen.

Hij is echter minder enthousiast over een populaire trade, namelijk aandelen van softwarebedrijven. Hij baseert zich hiervoor op de hoge waarderingen van deze aandelen en het technische plaatje. Volgens Harvey zijn dit ‘work from home plays’ en gezien steeds meer mensen terugkeren naar kantoor, lijkt het voor hem een uitgemaakte zaak dat de opportuniteiten elders te vinden zijn, namelijk bij media en entertainement.

When we downgraded software, we did upgrade media and entertainment. If we look at the media and entertainment space, you’re seeing better upward revisions, better growth opportunities. But you’re only paying a 15% premium.

Voor deze laatste verwacht hij dat er veel kapitaal zal vloeien naar bedrijven in deze sector gezien de situatie omtrent corona aan het verbeteren is in de Verenigde Staten. Er is volgens hem veel ‘pent-up demand’ die ervoor zal zorgen dat consumenten het geld vlotter zullen laten rollen. Zowel fundamenteel als sentimenteel zit het volgens hem goed.

S&P 500

Wat de S&P 500 betreft, is het volgens Harvey een gemakkelijke beslissing. Hij verhoogde het koersdoel van 3.850 punten naar 4.825 punten voor de komende vier maanden. Hij is met andere woorden overtuigd van een verdere stijging van de S&P 500 zonder enige twijfel. Hij waarschuwde echter dat 2022 minder spectaculair zal zijn gezien de sterke prestatie van dit jaar. Voor 2022 plakt hij een koersdoel van 4.715 punten op de S&P 500.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: QuoteInspector

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>