Het sentiment op de Amerikaanse aandelenmarkten zit goed. De S&P 500 is 7 dagen op rij gestegen, de beste ‘reeks’ in 10 maanden tijd. Beleggers en investeerders hebben er vertrouwen in dankzij de sterke arbeidsmarkt, deze toont aan dat de economie goed aan het herstellen is. Ook technologie-aandelen maakten een flinke sprong.

De S&P 500 sloot de handelsweek af met een winst van 0,75 procent. Dat maakt dat de index nu al 7 dagen op rij aan het stijgen is. Het sentiment op de beurzen zit goed dankzij positieve vooruitzichten omtrent het herstel van de Amerikaanse economie. Het banenrapport toont duidelijk aan dat het herstel in een stroomversnelling is geraakt.

Ook de Nasdaq Composite ging met 0,81 procent omhoog vrijdag. De Dow Jones Industrial maakte een stijging van 0,44 procent. De positieve winstreeks van de S&P 500 van zeven dagen op rij hebben we niet meer gezien sinds augustus vorig jaar.

Arbeidsmarkt

Volgens de Bureau of Labor Statistics kwamen er vorige maand 850.000 nieuwe jobs bij, dat is een pak meer dan de 706.000 jobs die economen hadden voorspeld. James McCann, hoofdeconoom bij Aberdeen Standard Investments, is alvast optimistisch. De groei op de arbeidsmarkt is sterk en dat wil zeggen dat de economie er goed voor staat.

This is a strong report and should be taken as a sign of things to come for an accelerating labor market.

Maar zelfs met het grote vertrouwen op de aandelenmarkten, waarschuwen economen dat de beslissingen van de Federal Reserve roet in het eten kunnen gooien. Er heerst nog altijd veel twijfel over wat de Federal Reserve gaat doen om de stijgende inflatie onder controle te krijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS