De Amerikaanse beursindex S&P 500 is vrijdag door de psychologische steun van 2.600 punten gevallen en eindigde de beursdag op 2.559,95 punten. Dit zou kunnen betekenen dat de koers van de index de komende weken een nieuw lager steunpunt gaat opzoeken.

Een akelig beeld op de Amerikaanse beurzen, de Standard & Poor’s 500 index sloot de beursweek af onder de psychologische grens van 2.600 punten. Een belangrijk steunpunt voor beleggers die nu vrezen dat de index nog een stukje lager zal gaan de komende weken.

De daling is het gevolg van allerlei factoren die een negatieve impact hebben op het beurssentiment. Beleggers en investeerders krijgen de laatste maanden nog maar bitter weinig positief nieuws te horen over de wereldeconomie, bedrijfsresultaten, geopolitieke gebeurtenissen en noem maar op.

Verdere daling?

Volgens Scott Redler, een partner van T3Live.com, wordt er nu gekeken naar een bereik tussen de 2.530 en 2.550 punten. Met andere woorden, er wordt verwacht dat de S&P 500 nog een stukje lager zal dalen en dus is de kans op een eindejaarsrally nog maar bijzonder klein geworden.

I think traders are waiting for the Fed on Wednesday but they’re waiting to see the action in the first few days of next week. If momentum remains negative, and we trade well below 2,600, we could see a test of the 2530, 2550 February low.

De Federal Reserve komt volgende week samen en dat zou een wentelpunt kunnen creëren op de Amerikaanse beurzen. Er wordt verwacht dat ze de rente nog een keer gaan verhogen, de laatste keer voor dit jaar, maar dat ze ook gaan aankondigen om in de toekomst hun rentebeleid te temperen.

Het is onduidelijk wat er zal afgesproken worden tijdens de bijeenkomst hoewel men een vermoeden heeft. Het zou ook goed kunnen zijn dat de beslissing van de Amerikaanse centrale bank de markten net zal ondersteunen voor een korte termijn dit jaar nog.

Bronnen: CNBC

Foto: South Bend Voice – Flickr – CC BY 2.0