Het sentiment rondom Chinese aandelen is op dit moment bedroevend. Door de aangescherpte Chinese wet- en regelgeving zijn veel Chinese aandelen geconfronteerd met forse koersdalingen. Volgens sommige analisten kunnen beleggers de Chinese aandelenmarkt beter negeren. Een belangrijke grafiek laat echter het tegendeel zien. Volgens deze grafiek kunnen de Chinese aandelen aan de vooravond van een complete comeback staan.

Het zal de meeste beleggers niet zijn ontgaan dat diverse Chinese aandelen tijdens de afgelopen maanden geconfronteerd zijn met stevige koersverliezen. Denk bijvoorbeeld aan de aandelen Alibaba, Tencent en Baidu. Aan het begin van dit beursjaar waren beleggers nog massaal geïnteresseerd in deze aandelen, maar vandaag de dag worden deze aandelen op grote schaal gedumpt. Mogelijk is het kantelpunt echter nabij.

Chinese aandelen kunnen de komende jaren gaan ‘outperformen’

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat Chinese aandelen al jarenlang minder goed presteren dan Amerikaanse aandelen. In dit geval is de prestatie van de Shanghai index afgezet tegenover de prestatie van de Nasdaq 100 index. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de Shanghai index al sinds het jaar 2008 minder goed weet te presteren dan de Amerikaanse techindex.

Dit betekent echter niet dat de Shanghai index tussentijds niet meermaals de Nasdaq 100 index wist te outperformen. Zo is op de grafiek ook te zien dat de steunlijn onlangs bereikt werd en tijdens de voorgaande keren wist dit telkens te leiden tot een ‘outperformance’ bij Chinese aandelen. Mogelijk is dit dus niet het moment voor pessimisme rondom Chinese aandelen, maar het moment voor optimisme.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!