Tijdens de afgelopen handelsdagen zijn de Europese beurzen geconfronteerd met de nodige volatiliteit. Toch maken beleggers zich daar vooralsnog weinig zorgen over. Traditioneel gezien bevinden de indices zich immers in een gunstige beursperiode en de kans op een eindejaarsrally is nog steeds levensgroot. Mogelijk zal de stijgende trend echter in januari ten einde komen.

Het jaar 2021 is tot nu toe een fantastisch jaar voor de aandelenmarkten. Met nog een aantal weken te gaan kleuren de meeste indices prachtig in het groen. Aan het begin van dit jaar hadden maar weinig analisten een dergelijke beursrally zien aankomen. Mogelijk gaan deze analisten in het jaar 2022 opnieuw verrast worden.

Duitse beurs heeft te maken met een stevige weerstandslijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Duitse beurs op dit moment geconfronteerd wordt met een stevige weerstandslijn. Deze weerstandslijn is al sinds het jaar 2015 intact en wist tijdens de afgelopen 7 jaar meermaals te leiden tot een prijsval. Opvallend genoeg komt de trend van de afgelopen 7 maanden ook min of meer overeen met de grotere trend van de afgelopen 7 jaar. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research verhoogt dat de kans op een trenddraai bij de Duitse beurs.

De kans lijkt groot te zijn dat de beurzen een zwaarder jaar tegemoet gaan. In het jaar 2022 kan alles een stuk minder voorspoedig verlopen dan op dit moment gedacht wordt. En deze grafiek laat zien dat de Duitse beren binnenkort kunnen gaan terugkeren op het beursspeelveld.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)