De goudprijs zit weer in de lift. En dat is voor het grootste deel te danken aan de onrust op de financiële markten. De oplopende handelsspanningen hebben geleid tot onzekerheid onder beleggers. En op het moment dat beleggers onzeker raken vluchten ze naar veilige havens. En goud fungeert al decennia lang als een veilige haven.

De goudprijs kende een moeizame beursstart. En dat is ook niet vreemd, want tijdens de eerste maanden van het jaar wisten de aandelenmarkten juist goede zaken te doen. Ineens verdwenen de donkere wolken die boven de markten hingen en als gevolg daarvan hadden beleggers geen behoefte meer aan een veilige haven. En daarom dumpte een groot deel van de beleggers goud weer uit hun portefeuille.

Beleggers moeten de goudmarkt in de gaten houden

Toch kan de goud Bull Market op het punt van beginnen staan. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de grootste goudmijnaandelen ETF (GDX) onlangs de oude weerstandslijn positief wist te testen. En volgens Chris Kimble kan daarmee de trenddraai bevestigd worden, omdat de oude weerstand nu fungeert als nieuwe steun.

Mocht die trenddraai inderdaad een feit zijn, dan doen beleggers er verstandig aan om de goudmarkt nauwlettend in de gaten te houden. Als een van de weinige sectoren beschikt de goudsector immers nog over voldoende potentieel.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER