De topanalist van het onafhankelijke ratingsbureau Fitch is er “bang voor” dat het handelsconflict nog lang door zal gaan. James McCormack, zoals de analist heet, heeft het natuurlijk over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Het gevolg van het conflict? Een wereldeconomie die zal lijden, gelooft de analist.

McCormack zei op een conferentie in Sint Petersburg:

Ik ben er bang voor dat we een lang conflict zullen meemaken tussen China en de Verenigde Staten.

Als beide landen zo doorgaan, dan is er geen eenheid meer volgens McCormack. We zullen dan twee parallelle economische machines zien, die niet samenwerken. De analist zei:

Er is een risico dat we de twee grootste economieën in parallelle sporen zullen zien opereren en daar zal de  wereldeconomie onder lijden.

Geen handel, maar een technologieconflict

Het conflict waarin de Verenigde Staten en China zijn verwikkeld wordt meestal een handelsoorlog genoemd. Dat was in het begin ook wel zo, stelt McCormack. In het begin waren er in de Verenigde Staten simpele zorgen over de onbalans in de handel tussen beide grootmachten.

Alleen toen Amerikaanse bedrijven begonnen te klagen over geforceerde overdracht van technologie, voelden ambtenaren in het Witte Huis dat de tijd rijp was om actie te ondernemen tegen China. Althans dat stelt de top analist van Fitch.

Wanneer Amerikaanse bedrijven zaken willen doen in China, dan zullen ze met een Chinees bedrijf een joint venture moeten opstarten. Door de opstart van de joint venture zal het Amerikaanse bedrijf zijn technologische kennis met de Chinese partner moeten delen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)