Tijdens de handelssessie van woensdag wist de Nasdaq met bijna 4% in waarde te stijgen. Beleggers gaan er van uit dat het beleid van Biden positief zal uitpakken voor techaandelen. Trump liet immers tijdens de afgelopen tijd meermaals weten dat hij de macht van sommige techaandelen wilde beperken. Opvallend genoeg deed niet iedereen mee aan dit beursfeestje.

De Nasdaq Composite index wist tijdens de handelssessie van woensdag met 3,9% procent in waarde te stijgen. Dat resulteerde in de beste handelsdag sinds april. Ook tijdens de dagen er na was er sprake van een feeststemming op Wall Street. Toch moeten beleggers juist nu rekening houden met een terugkeer van de beer op de beursvloer.

Beleggers moeten niet overmoedig raken

Uit onderzoek van Crescat Capital LLC blijkt dat er afgelopen woensdag sprake was van een gevaarlijke situatie. Terwijl de Nasdaq Composite index met 3,90% in waarde wist te stijgen, sloot de S&P 500 Equal Weighted index de handelsdag onveranderd af. Bij de laatstgenoemde index telt ieder aandeel binnen de S&P 500 index even zwaar mee. De S&P 500 index zelf wist woensdag wel fors in waarde te stijgen. De Equal Weighted index laat dus zien dat de beursstijging met name door enkele aandelen gedragen werd.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat een dergelijke combinatie slechts een paar keer eerder is voorgekomen. De voorgaande keren waren allemaal afkomstig uit het jaar 2000. Destijds werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een trenddraai. Die trenddraai wist toen te resulteren in een Bear Market. We zijn dus gewaarschuwd.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.