De kogel is door de kerk, Democraat Joe Biden is de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. Wat betekent dit nu concreet voor de financiële markten? Allereest verwachten analisten dat de rust zal wederkeren. Men verwacht ook dat de opkomende markten beter zullen gedijen met Democraten Joe Biden en Kamala Harris in het Witte Huis. 

Het was een spannende race, maar in de slotfase werd steeds meer en meer duidelijk dat Joe Biden als eerste ging finishen. Hoewel gewezen president Donald Trump zijn nederlaag niet wil toegeven, werd Joe Biden toch benoemd tot de 46ste president van de Verenigde Staten.

Analisten en marktkenners verwachten nu een periode van rust op de financiële markten. Ook de ‘emerging markets’ zullen baat hebben met Biden in het Witte Huis, aldus Eric Robertsen.

There’s quite a bit of cash sitting on the sidelines and that has been hiding in U.S. assets for a few years.. Over the last 10 years, the S&P 500 stateside has outperformed emerging market equities by 100%.

Azië en China

De hoofdstrateeg van Standard Chartered verwacht dat een groot deel ‘slapend geld’ zal worden aangewend om te investeren in de opkomende markten. De reden hiervoor is omdat Biden zijn retoriek minder hard zal zijn dan die van Donald Trump. Robertson voospelt dat Azië de eerste regio zal zijn die profiteert van het nieuwe bewind in de Verenigde Staten.

Asia’s markets tend to be a little bit lower beta. In other words, a little bit lower volatility than some of (their) peers … and cousins across other emerging markets.

China gaat volgens hem fungeren als groeimotor voor de hele regio gezien het sterke economische herstel van de coronapandemie. Het groeicijfer van de Chinese economie overtreft alle verwachtingen en de yuan blijft heel stabiel op de valutamarkt. Hierdoor is investeren in China en Azië bijzonder aantrekkelijk, aldus de hoofdstrateeg.

En met een versplinterd Amerikaanse congres lijkt het onmogelijk voor Biden om een verhoging van de bedrijfsbelastingen goedgekeurd te krijgen. Hierdoor zullen bedrijven meer financiële ademruimte hebben en zal de handel met andere landen niet vertragen, in tegendeel.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER