Wall Street kende de afgelopen week een verkorte handelsweek. Op donderdag waren de Amerikaanse aandelenmarkten namelijk gesloten in verband met Thanksgiving en op vrijdag was er in verband met Black Friday sprake van een verkorte handelsdag. De feeststemming zit er op dit moment nog volop in, want Wall Street beweegt rond haar recordkoersen. Hoe lang houdt de stier deze trend nog vast?

We mogen wel zeggen dat de stier dit jaar onvermoeibaar is geweest. Al ruim 12 maanden hebben we niet meer te maken gehad met een daling van minstens 3%. En dat is gezien het gemiddelde een bijzondere mijlpaal, want historisch gezien krijgen we elke 2 tot 3 maanden te maken met een dergelijke correctie. Is de beer verslagen?

Wall Street toont grote overeenkomsten met het jaar 1987

Volgens E. Cantoni, specialist in het herkennen van koerspatronen, is er geen reden tot feestvreugde. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat de huidige beursbeweging bij de Dow Jones index nog steeds grote overeenkomsten vertoont met die van het jaar 1987. En destijds werden we uiteindelijk geconfronteerd met een gigantische prijsval.

Uiteraard biedt deze grafiek geen enkele garantie dat ons hetzelfde lot staat te wachten als in het jaar 1987. Maar, het geeft wel aan dat te veel optimisme nooit goed is. In het jaar 1987 werd de feestvreugde immers ook hard afgestraft.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)