Tijdens de afgelopen maanden wisten de aandelenmarkten een uitstekende beursprestatie af te leveren. En dat is toch wel bijzonder te noemen, want er hingen ook de afgelopen tijd nog genoeg donkere wolken boven de markten. Opvallend genoeg wist niet iedereen te profiteren van de beursrally.

Het beurssentiment draaide aan het begin van 2019 in het voordeel van de stier. Sinds de bodem van eind 2018 is er een indrukwekkende beursrally van start gegaan en volgens diverse analisten beschikt deze rally nog over voldoende potentieel. Helemaal omdat de toonaangevende Amerikaanse index, de S&P 500 index, onlangs wist te stijgen naar een nieuwe recordkoers.

Beursrally wordt niet door alle aandelen gedragen

Toch is het nog maar de vraag of de huidige beursrally wel als ‘gezond’ te bestempelen is. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Andrew Thrasher, te zien dat een groot deel van de S&P 500 aandelen nog onder het hoogtepunt van de afgelopen 50 handelsdagen noteert. Slechts 20% van de S&P 500 aandelen noteert op dit moment op de hoogste stand over de afgelopen 50 handelsdagen gemeten. En dat percentage ligt ver onder de stand van 35% dat medio februari bereikt werd.

De divergentie tussen deze indicator en de S&P 500 index hoeft niet direct slecht nieuws te betekenen voor de aandelenmarkten. Maar, deze grafiek maakt wel duidelijk dat de huidige beursrally niet door alle aandelen gedragen wordt.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)