Investeringsbanken UBS en Credit Suisse zijn op zoek naar marktopportuniteiten en denken deze gevonden te hebben in Chinese internetaandelen. Door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, en door het gekibbel over 5G en artificiële intelligentie, hebben deze aandelen het zwaar te verduren gehad de afgelopen maanden. Daar zien deze banken nu koopkansen in op de Chinese beurzen.

De technologiesector in China is één van de grootste ‘slachtoffers’ van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Vooral omdat één van de onderwerpen in het conflict 5G en artificiële intelligentie is. John Woods, hoofdstrateeg bij Credit Suisse, beweert nu dat de waarderingen van Chinese internetaandelen aantrekkelijk zijn en dat het opwaarts potentieel groot is.

Internet is essentially a structural growth story in China. We don’t see it changing anytime soon. It sold off aggressively … from mid-April. So we feel there’s upside in that particular sector.

Aantrekkelijk gewaardeerd

Bij UBS delen ze dezelfde mening. Hoewel Baidu, Tencent en Alibaba flink wat schade hebben opgelopen door de handelsoorlog, is er geen reden om te panikeren omtrent deze aandelen. Ze richten zich voornamelijk op de binnenlandse markt dus de daling op de beurzen is niet representatief. Als de handelsoorlog opgelost geraakt, zullen deze aandelen opnieuw fors stijgen.

De KraneShares CSI China Internet ETF, die technologieaandelen volgt, ging in mei flink onderuit toen de USA en China elkaar opnieuw een hak zetten door de importtarieven te verhogen.

Naast internetaandelen zijn er nog sectoren die opnieuw zullen heropleven, namelijk infrastructuur. Deze sector zal gaan profiteren van de Chinese stimuleringsmaatregelen die in het leven geroepen zullen worden om de Chinese economie opnieuw te ondersteunen en vooruit te helpen.

Bronnen: CNBC

Foto: KlaraLaumen – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!