Tijdens de afgelopen handelsdagen was er sprake van de nodige beweeglijkheid op de financiële markten. Tijdens de handelssessie van woensdag werden de beurzen nog geconfronteerd met een beurscorrectie. Onderhuids is dat plaatje al langer zichtbaar. Steeds meer aandelen geven namelijk een gevaarlijk verkoopsignaal af.

Uit het verleden blijkt dat beleggers zich zorgen moeten maken indien de beursrally door steeds minder aandelen gedragen wordt. En daar lijkt nu sprake van te zijn. Zo blijkt uit onderzoek van Macro Charts dat 30% van de aandelen binnen de S&P 500 index onlangs een verkoopsignaal heeft afgegeven. En in dit geval gaat het om een verkoopsignaal dat afkomstig is van de MACD-indicator. Deze indicator meet het sentiment dat heerst bij het betreffende aandeel.

Moeten we vrezen voor een beurscorrectie?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macro Charts, is te zien dat we tijdens de afgelopen twee jaar vaker een dergelijk percentage gezien hebben. Tijdens voorgaande keren werd Wall Street altijd getroffen door een grotere beweeglijkheid en daardoor ook lagere beurskoersen. In de meeste gevallen ging het niet om een grote beurscorrectie, maar het is altijd prettig om dergelijke correcties als belegger te ontlopen.

Wat dat betreft moeten beleggers dus wellicht op korte termijn rekening houden met de nodige beurszwakte. Al biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS