De dollar is tot nu toe dit jaar bezig aan een totaal andere trend dan vorig jaar het geval was. Zo moest de dollar tijdens het afgelopen jaar behoorlijk wat terrein inleveren. Tijdens de afgelopen maanden is een deel van deze schade gerepareerd en dat begint steeds meer Amerikaanse bedrijven parten te spelen. De dollar is immers een veel gebruikt excuus bij publicatie van tegenvallende cijfers.

Het cijferseizoen is nu echt losgebarsten. Tijdens de afgelopen week traden diverse grote bedrijven met hun kwartaalcijfers naar buiten. Zoals altijd waren er uitblinkers en tegenvallers. Een deel van de bedrijven die de verwachtingen niet waar wist te maken, gaf de dollar hiervan de schuld.

Amerikaanse bedrijven zwijgen over de importtarieven

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de dollar het meest gebruikte excuus is voor bedrijven die met tegenvallende kwartaalcijfers kwamen. Ook de stijgende materiaalkosten is een vaak gebruikt excuus.

Opvallend genoeg zwijgen de meeste bedrijven op dit moment nog over de opgelegde importtarieven van Donald Trump. Aangezien een groot deel van deze importheffingen pas recent van kracht zijn gegaan, zal het effect hiervan pas tijdens de volgende kwartaalcijfers meetbaar zijn.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven