De coronacrisis lijkt door beleggers steeds verder naar de achtergrond verschoven te worden. Gezien de beursprestaties van de afgelopen maanden is dat ook niet verwonderlijk te noemen. Opvallend genoeg beginnen steeds meer Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven hun dividend op te schroeven. En dat kan voor beleggers een belangrijke pijler zijn dat er inderdaad goede tijden gaan aanbreken.

In de periode maart tot en met mei was er een trend waarneembaar waarbij het merendeel van de bedrijven het dividend verlaagde. En gezien de coronacrisis was dat ook meer dan logisch te noemen. Een groot deel van de bedrijven werd immers geconfronteerd met een sterk dalende winst. Inmiddels begint die trend te keren.

Beleggers profiteren van beter dan verwachte resultaten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat tijdens de afgelopen twee maanden een aanzienlijk deel van de beursgenoteerde bedrijven een dividendverhoging heeft doorgevoerd. En dat is opvallend te noemen omdat de coronacrisis nog steeds onder ons is.

Wel is tijdens de afgelopen maanden zichtbaar geworden dat de verwachtingen mogelijk te pessimistisch gestemd waren. Een groot deel van de bedrijven ondervindt namelijk op dit moment weinig hinder van de coronacrisis, terwijl het andere deel vaak door middel van steunmaatregelen overeind gehouden wordt. En de bedrijven die beter dan verwacht weten te presteren lijken dat op dit moment met name terug te geven aan de aandeelhouders. En vanuit dat oogpunt bezien is het optimisme van de beleggers wel te begrijpen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis