Tijdens de afgelopen handelsmaanden konden beleggers genieten van stijgende beurskoersen. De wereldwijde aandelenmarkten wisten zich dapper te herstellen van de coronacrash en als gevolg daarvan ontstond er weer optimisme onder beleggers. Toch heeft een groot deel van de insiders de herstelbeweging op de financiële markten hoofdzakelijk aangegrepen om aandelen van de hand te doen. En dat baart zorgen.

Een insider is iemand die binnen het bedrijf betrokken is. Met andere woorden is het iemand die kennis heeft van de onderneming. Dit kunnen bijvoorbeeld bestuurders en managers zijn. Dit zijn dus met name belangrijke mensen binnen een bedrijf die dicht bij het vuur zitten. En als zij beginnen te verkopen, dan kan dat een teken aan de wand zijn.

Steeds minder insiders hebben geloof in stijgende beurskoersen

Uit onderzoek van Thomson Reuters blijkt dat steeds meer insiders het geloof in de aandelenmarkten verliezen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Sales to Buy Ratio is gestegen naar het hoogste niveau sinds het jaar 2007. Het vorige record dateert uit augustus 2014. En toen was een groot deel van de insiders net op tijd weg voordat de aandelenmarkten van richting veranderden.

Wat dat betreft mogen beleggers de huidige ontwikkelingen best opvatten als een waarschuwingsteken. Het is duidelijk dat steeds minder insiders nog geloof hebben in stijgende beurskoersen. En dat mogen we best een probleem noemen.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar